Poiana Brasov | Harta Ski Poiana Brasov :. Tur Virtual 360° :. LIVE webcam starea vremii Poiana Brasov

Situata la 12 km de Brasov, statiunea Poiana Brasov reprezinta atractia turistica principala din Romania in privinta sporturilor de iarna. Cele 8 partii de ski/snowboard cu diferite grade de dificultate: usor (Bradul, Stadion, Drumul Rosu), mediu (Sulinar) si dificil (Lupului, Ruia, Subteleferic, Kanzel) asigura un sejur minunat tuturor schiorilor. Partia Bradul este dotata cu nocturna si tunuri de zapada artificiala. Partiile de ski sunt deservite de 2 telecabine (Telecabina Capra Neagra | Telecabina Mare - de la baza partiei de ski/snowboard Bradul pana in Vf. Postavarul si Telecabina Kanzel | Telecabina mica - de la baza partiilor de ski/snowboard Sulinar, Drumul Rosu pana in Vf. Cristianul Mare), o telegondola (Telegondola Postavarul Expres - de la baza partiilor de ski/snowboard Sulinar, Drumul Rosu pana in Vf. Cristianul Mare) si teleski-uri (Kanzel, Ruia, Subteleferic, Bradul). In privinta agrementului, in statiunea Poiana Brasov se mai pot desfasura urmatoarele activitati: zbor cu parapanta, patinaj (Patinoar | baza sportiva Olimpia), atletism (Stadion | baza sportiva Olimpia), tenis, drumetii, atv, snowmobil, activitati outdoor, team building, gradina zoologica (Hotel Poiana Ursului).

Statiunea Poiana Brasov ofera turistilor multiple posibilitati de cazare (hoteluri, pensiuni, vile, apartamente). Cazarea in Poiana Brasov acopera toate necesitatile turistilor, prin facilitati de cazare la hoteluri de 5 stele sau cazare la pensiuni/vile/apartamente, toate unitatile de cazare din Poiana Brasov avand un inalt grad de calitate a serviciilor. Turistii isi mai pot petrece timpul liber in Poiana Brasov alegand din gama larga de oferte ale prestatoriilor de servicii turistice: restaurante, terase, discoteci, cluburi, piscine, care, in general, se afla in cadrul unitatilor de cazare. Hotelurile si pensiunile mai pun la dispozitie urmatoarele facilitati: sala de conferinte, sala de fitness, sala de masaj, sauna, salon solar de bronzare, etc. Salile de conferinte ale unitatilor de cazare asigura conditiile necesare desfasurarii de prezentari, seminarii, conferinte, avand capacitati cuprinse intre 20 si 1000 locuri (Sala NATO | Hotel Piatra Mare). Majoritatea salilor de conferinte beneficiaza de flipchart-uri, standuri expozitionale, retroproiectoare/videoproiectoare si ecrane de proiectie, echipamente de amplificare si sonorizare, microfoane, instalatie de traducere simultana. In perioada de iarna, ofertele de Craciun si Revelion in Poiana Brasov sunt diversificate prin meniuri de baza si specialitati gastronomice traditionale romanesti/internationale ce satisfac si cele mai rafinate gusturi, programe artistice specifice sarbatorilor de iarna, lautari, dj, cantareti consacrati, jocuri de artificii. In general rezervarile incep din perioada de vara, la inceputul sezonului de iarna ofertele speciale de Craciun/Revelion fiind acoperite aproape in totalitate.


Poiana Brasov | Poiana Soarelui

Conceputa in 1895, statiunea Poiana Brasov deservea orasul Brasov ca loc de agrement turistic, prima cabana urmand a fi construita in 1904. Recunoscuta ca statiune de iarna in 1906, in Poiana Brasov s-a desfasurat primul concurs de ski. Pana in 1950 statiunea nu a suferit modificari semnificative ale cadrului natural. In 1951 se desfasoara Jocurile Internationele Universitare de Iarna, ocazie in care se constuieste primul hotel si primul teleferic .

Accesul in Poiana Brasov se poate face prin Calea Poienii, drum ce incepe din Livada Postei si fiind deservit de transportul public de calatori prin autobuzul linia 20 sau din Rasnov, localitate aflata in vecinatatea Brasovului, la 9 km. Statiunea Poiana Brasov dispune si de un serviciu de ambulanta, dispensare medicale, post de politie, oficiu postal, biserica.